"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşte İran'ın, Türkiye'ye doğalgazda ''indirim'' yapma şartı

09 Ekim 2015, Cuma 11:34
İran Milli Petrol Şirketi'nin Uluslararası İlişkiler Direktörü Azizullah Ramazani, doğalgaz fiyatında Türkiye ile aralarında devam eden anlaşmazlığın çözülmesi için müzakerelerin sürdüğünü söyledi.

Fars ajansının haberine göre, iki ülkeden delegelerin sorunun bir ay içinde çözmek amacıyla görüştüğünü aktaran Azizullah Ramazani, "Türkiye, satın aldığı doğalgaz miktarını artırırsa daha düşük fiyatla alım yapabilir." dedi.

Türkiye, 1996'da İran'dan gaz almak için 25 yıllığına anlaşma imzalamıştı. Fakat Türkiye, İran'ın sattığı gazın fiyatının yüksek olduğunu belirterek yüzde 25'lik indirim talep ediyor. Türkiye, bu konuda İran'ı uluslararası mahkemeye de verdi. 

Suriye'deki askeri faaliyetleri sebebiyle Rusya'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Rusya'nın bir numaralı doğalgaz tüketicisiyiz. Türkiye'yi kaybetmek, Rusya için ciddi kayıp olur. Türkiye gerektiğinde doğalgazı çok farklı yerlerden temin edebilir." demişti.

Okunma Sayısı: 1863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı