"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsveç'e ihracat ve ithalatımız arttı

27 Kasım 2015, Cuma 10:58
Türkiye'nin İsveç'e ihracatı 2015 yılının ilk 9 ayında yüzde 2 artarak 901 milyon 396 bin dolara yükselirken, İsveç'ten ithalatta yüzde 7'lik artış kaydedildi.

İsveç İstatistik Kurumu'nun (SCB) raporuna göre, Türkiye'nin bu yılın ocak-eylül döneminde İsveç'e ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 2 artarak  901 milyon 396 bin dolara yükseldi. Türkiye'nin bu ülkeden ithalatı ise yüzde 7 artış kaydederek yaklaşık 1 milyar 078 bin dolara çıktı. 

Raporda, İsveç'in ocak-eylül döneminde Türkiye'den ithalatının yüzde 0,5'lik paya sahip olduğuna vurgu yapılırken iki ülke arasındaki ticaret hacminin de yaklaşık 2 milyar ABD doları olarak kayıtlara geçtiği bildirildi. 

Öte yandan,Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın sayfasında yayımlanan verilere göre, İsveç’ten 2002-2014 döneminde Türkiye'ye yapılan doğrudan yatırımların toplamı 268 milyon dolara ulaşırken, Türkiye'den İsveç’e aynı dönemde gerçekleştirilen doğrudan yatırımların toplamı ise 36 milyon dolar seviyesinde yer alıyor.

AA

Etiketler: isveç, ithalat, ihracat
Okunma Sayısı: 1128
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı