"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İthale mecbur kalan yerli üreticiye maliyet avantajı sağlandı

04 Temmuz 2015, Cumartesi 11:26
Ekonomi Bakanlığından, AB tarafından gümrük vergisi askıya alınan ürünlerin listesinin, İthalat Rejimi Kararına Ek Karar ile güncellendiği, bu kapsamda televizyon, tekstil, beyaz eşya, boya ve kozmetik üretiminde gerekli olan hammadde ve ara mallarını ithal etmek zorunda kalan yerli üreticiye önemli ölçüde maliyet avantajı sağlandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye ve AB'ye üye ülkelerdeki sanayicilerin rekabet gücünü artırmak, modernize olmalarını sağlamak, tüketici fiyatlarını düşürmek ve yeni iş alanları yaratmak amacıyla, üçüncü ülkelerden gümrük vergisi ile ithal edilen, Türkiye ile AB'ye üye ülkelerde yerli üretimi olmayan bazı hammadde ve ara mamullerde, özel tanımlarla gümrük vergisinin geçici askıya alındığı belirtildi.

Üretimin tüketimi karşılamadığı ürünlerde ise ulusal tarife kontenjanının açıldığına işaret edilen açıklamada, bu itibarla 1997 yılından itibaren Türkiye'deki sanayicilerin AB'deki sanayicilerle eşit şartlarda düşük vergili hammadde temin etmeleri amacıyla, AB tarafından gümrük vergisi askıya alınan ürünlerin "İthalat Rejimi Kararı Eki V sayılı liste" olarak yayımlandığı ifade edildi.

Söz konusu listenin 1 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan "İthalat Rejimi Kararına Ek Karar" ile güncellendiği bildirilen açıklamada, "Bu kapsamda, televizyon, tekstil, beyaz eşya, PVC, iklimlendirme, boya, tutkal, kozmetik ve mürekkep üretiminde gerekli olan hammadde ve ara mallarını ithal etmek zorunda kalan yerli üreticilerimize, Bakanlığımızca önemli ölçüde maliyet avantajı sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

AA

Okunma Sayısı: 1320
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı