"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İzinsiz SMS gönderen iki firmaya 11.000 lira ceza

13 Kasım 2015, Cuma 14:11
Onay almadan vatandaşların cep telefonuna ticari SMS gönderen iki firmaya, toplam 11.000 lira idari para cezası kesildi.

Ticaret İl Müdürlüğü, elektronik ticarete ilişkin düzenlemeyi sağlayan 6563 Sayılı kanunun, 1 Mayıs 2015’te yürürlüğe girdiğini anımsattı. Önceden izin ve onay alınması halinde, ticari elektronik iletilerin alıcılara gönderebileceğine işaret edilen açıklamada, esnaf ve tacirlere ise onay alınmaksızın SMS gönderilebileceği belirtildi.

Bir vatandaşın şikayet etmesi üzerine soruşturma açıldığına dikkati çeken Ticaret İl Müdürlüğü, izinsiz SMS gönderen iki firmaya toplam 11.000 lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Yetkililer, tüketicilerin bu konudaki şikayetlerini doğrudan e-Devlet ile Bakanlığın internet sitesi üzerinden veya şikayetçinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Ticaret İl Müdürlüğüne yazılı olarak yapmaları gerektiğini söylediler.

DHA

Etiketler: izinsiz sms, ceza
Okunma Sayısı: 2082
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Muhammed

    13.11.2015 16:49:50

    Tam olarak nasıl şikayet edebiliriz? Biraz daha açıklama olsa iyi olurdu.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı