"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaçak elektrik korkunç seviyelere ulaştı

16 Şubat 2016, Salı 12:04
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, Nusaybin ilçesindeki 45 bin aboneden 25 bininin aylık fatura tutarının 20 TL'nin altında olduğunu söyledi.

Bulut, 1 liranın altında dahi fatura gelen aboneler olduğunu açıkladı. 

Mehmet Bulut, DEDAŞ İl Misafirhanesi'nde düzenlediği basın toplantısında kaçak elektrik kullanımı konusunda Mardin'in Türkiye genelinde ilk sırada yer aldığını belirtti.

İlde bazı abonelerin faturalarının bir liranın altında olduğunu dile getiren Bulut, şöyle devam etti: "Nusaybin ilçemizde 45 bin abonemiz var. 25 bin abonenin aylık fatura tutarı 20 liranın altında. 1 liranın altında faturalar var. En büyük sıkıntı kaçak elektrik kullananlar, düzenli elektrik kullananların haklarını alıyor. Ova kesiminde birçok yerleşim biriminde baca tütmüyor. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz.” dedi.

Kızıltepe ilçesine verilen elektriğin Fırat Havzası'na eşdeğer olduğunu, buna rağmen kaliteli elektrik kullanımını sağlayamadıklarını ifade eden Mehmet Bulut, "Kızıltepe ilçesinde örnek bir mahalle oluşturduk. Bu mahalle örnek teşkil edecek. Çünkü bu mahallede hiç kimse kaçak elektrik kullanamayacak ve herkes sağlıklı elektriğe kavuşacak. Bu uygulamayı yaygınlaştırmak istiyoruz. Yazın tarımsal alanlarda vahşi sulamanın, kışın da ısıtıcıların kullanılmasının elektrik tüketimini arttırıyor. İl genelindeki tüm köylerde aydınlatma çalışmalarına başladık. Vatandaşları kaçak elektrik kullanmaya karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. GAP kanallarının bölgeye gelmesi ile birlikte kaçak elektrik kullanımının en alt seviyelere ineceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Bir faturaya kaç soygun sığar?

BBP Bursa il başkanı Mehmet Gebeş, vatandaşın cebini yakan yüksek elektrik faturalarına, tüketim harici 10 farklı başlık halinde alınan ücretlere tepki gösterdi

Yargıtay 3. Hukuk dairesinin enerji nakli sırasında oluşan kayıp kaçak ve hırsızlıkların kurallara uyan dürüst vatandaştan alınamayacağına hükmettiğini anımsatan Mehmet Gebeş, “Elektrik dağıtım şirketlerinin elektrik kaybını ve hırsızlıkları önleme veya hırsızı takip edip bedeli bizzat ondan tahsil etme görevinin bulunduğunu belirtip haksız, yersiz ve hukuksuzca alınan bu ücretlerin tüketiciye iadesine karar vermesine rağmen elektrik dağıtım şirketleri bu hukuksuzluğa devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Başkan Gebeş, Yargıtay’ın kayıp kaçak bedeli ile birlikte dağıtım bedeli, perakende satış bedeli, iletim bedeli ve sayaç okuma bedeli olmak üzere 5 başlık halinde alınan ücretlerin de iptaline ve tüketiciden alınmamasına hükmetmesine rağmen bu ücretlerin de tahsiline devam edilerek suç işlendiğini anlattı. Gebeş, “Hukuk açıktır hüküm açıktır, dava açıp yargı yolu ile bu paramızı iade alabiliyor isek dahi, bu ücretleri peşinen ödeyip ne kadar süreceği ve ne zaman sonuçlanacağı belli olmayan bir süreçte vaktimizi ve naktimizi harcamak mahkeme koridorlarında çile çekmek istemiyoruz. Ayrıca ekmek ve su gibi ihtiyaç duyulan elektrikten alınan yüzde 18’lik katma değer vergisinin de yüzde 1’lere indirilmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/bir-faturaya-kac-soygun-sigar_385254

5’te 1’i doğalgaz faturalarına gidiyor!

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/5-te-1-i-dogalgaz-faturalarina-gidiyor_383620

Memur ailesi 86 lira daha fakirleşti

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/memur-ailesi-86-lira-daha-fakirlesti_382916

Yoksulluk sınırı açıklandı: 'Asgari ücret' çok gerisinde kaldı!

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/yoksulluk-siniri-aciklandi-asgari-ucret-cok-gerisinde-kaldi_381897

Soyuluyor muyuz? 184 dolarlık doğalgaz vatandaşa 340 dolara satılıyor!

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/soyuluyor-muyuz-184-dolarlik-dogalgaz-vatandasa-340-dolara-satiliyor_381623

Okunma Sayısı: 5442
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    16.2.2016 19:58:10

    kayıp kaçağı toplayamıyorsa o kurum kendine devlet demesin.biz enayiyiz ödüyoruz...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı