"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamu seyyanen zam istiyor

13 Ocak 2021, Çarşamba 21:57
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a, “Kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğü herkesin malumu, seyyanen zam istiyoruz” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı ziyaret etti. Ali Yalçın ziyarette kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü ifade ederek kamu görevlilerine yönelik seyyanen zam beklentilerini aktardı. Yalçın, “Açıklanan 14.6’lık bir enflasyon sözkonusu. Ancak sahada gerçek enflasyonun bu olmadığını biliyoruz. Gıda enflasyonu yüzde 19’u gördü. Vergilere bakıyoruz 9.21 arttı. Asgari ücret ise 21.56 oranında artırıldı. Bu rakamlar ışığında görüyoruz ki gerçek enflasyonun hesaplanması zor değil. Kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğü herkesin malumu, seyyanen zam istiyoruz” dedi. 

KAMUDA İSTİHDAM MODELİ KADROLU OLMALI 

Ziyarette kamuda sözleşmeli istihdam üzerine de konuşuldu. Yalçın, kamuda sözleşmeliliğin son bulması gerektiğini ifade ederek, “Kamuda sözleşmeli sayısı 400 bini aştı. Sözleşmeliler arasındaki özlük hakları farklılığı da 20’yi buldu. Bu konunun da gündeme alınması gerekiyor. Kamuda sözleşmelilik son bulmalı, kamuda istihdam modeli ‘kadrolu’ olmalıdır” diye konuştu. 

EK ÖDEMELERDEKİ BELİRSİZLİK GİDERİLMELİ 

Sağlık çalışanlarının taleplerini de Elvan’a ileten Yalçın, Sağlık çalışanlarının can siparane bir şekilde sahada mücadele ettiklerini söyledi. Yalçın, “Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemelerde sorunlar var. Bu sorunların başında ise hala yapılmamış ek ödemeler var. Bu sorunlar giderilmeli. Sorunların giderildiği gibi belirsizlik de bitirilmeli” dedi. 

Etiketler: kamu, zam
Okunma Sayısı: 1824
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı