"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapalıçarşı esnafından yükselişe tepki

09 Nisan 2018, Pazartesi 23:50
Doların son haftalarda Türk Lirası karşısında yüksek değerlere ulaşması Kapalıçarşı esnafı tarafından yakından takip ediliyor.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, dolar ve altın piyasasının kalbi olarak değerlendirilen Kapalıçarşı’da iş yapan esnaf, doların bu denli yükselmesinin piyasada büyük bir durgunluğa neden olacağını düşünüyor. Çarşıda deri mağazası bulunan Eren Soysal, dolarda son birkaç haftada yaşanan gelişmelere bağlı olarak piyasalarda meydana gelen durgunluğu anlattı. Soysal, “Ürünlerimizi dolar üzerinden alıyoruz. Mağazamıza gelen yerli ve yabancı turistler ödemeyi kredi kartı üzerinden özellikle Türk Lirası olarak ödemek istiyorlar. Dolardaki artışdan dolayı fiyatlar daha da arttı ve bu yüzden turist sayımız düştü. Ne yapacağımızı şaşırdık. Dükkan kiramızı da dolar cinsinden ödediğimiz için dolardaki bu yükseliş bizi çok etkiledi” dedi.

‘Çarşı esnafı zararda’

Cep telefonu mağazası olan Ömer Özel ise aldığı bütün ürünleri yurtdışından ithal ettiğini ifade etti. Özel, “Biz telefon aksesuarı ve yedek parçası alım satımı yapıyoruz. Bizim sektördeki parçaların tamamı dolar üzerinden geldiği için bu yükseliş bizi çok kötü etkiliyor” dedi. Tamir için elinde bulunan telefonları tamire göndermesi gerekirken gönderemediğini söyleyen Bahadır Özel, her gün fiyatların yükseldiğini belirtiyor. Kapalıçarşı’da tekstil dükkânı bulunan Ahmet Yakacık, doların yükselişinden şikâyetçi olan diğer bir esnaf. Dolarla aldığı ürünleri TL üzerinden sattığını ifade eden Yakacık, dolar borcu olduğunu ve her geçen gün borcunun katlandığını söyledi. Doların yükselişinin çarşı esnafına faydasının olmadığını, aksine zararı olduğunu söyledi.

Etiketler: dolar, türk lirası
Okunma Sayısı: 2103
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı