"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapanan iş yeri sayısı arttı

04 Ekim 2018, Perşembe 18:08
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılın 9 ayında 2017’nin aynı dönemine göre açılan iş yeri sayısının yüzde 0.82 ile sınırlı artış gösterirken, aynı dönemde iş yeri kapanışlarının yüzde 12’yi geçtiğini söyledi.

Yazılı açıklama yapan Palandöken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi’nde yayımlanan ilanlara göre, ocak-eylül döneminde 174 bin 719 iş yerinin açıldığını, 78 bin 944 iş yerinin kapandığını açıkladı. Eylül sonu itibarıyla sicile kayıtlı 1 milyon 738 bin 12 kişi olduğunu ve bu kişilere ait 1 milyon 870 bin 677 iş yeri bulunduğunu belirten Palandöken, esnaf ve sanatkarların 280 bin 686’sını kadınların, 1 milyon 457 bin 326’sını ise erkeklerin oluşturduğunu vurguladı. Söz konusu dönemde, en çok büfe, bakkal ve market açıldığına işaret eden Palandöken, bu meslek kolunu lokantacılık faaliyetleri, kıraathane ve çay ocağı işletmeciliği, servis aracı işletmeciliği, şehirler arası yük taşımacılığı ve pazarcılık faaliyetlerinin takip ettiğini bildirdi

Etiketler: palandöken, işyeri
Okunma Sayısı: 1142
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı