"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karadeniz'de balıkçıların yüzü hamsiyle güldü

30 Ekim 2017, Pazartesi 20:23

Zonguldak Alaplı'da balıkçılık yapan Tuncay Yazgan, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Karadeniz'de deniz suyunun soğumasıyla hamsi bereketi yaşandığını söyledi.

Bu sezon palamuttan umduklarını bulamadıklarını, tezgahlarda artık  palamudun yerini Karadeniz hamsisinin aldığını belirten Yazgan, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Karadeniz'de palamut bolluğu vardı. Bu sezon o bolluğu  göremedik. Umudumuz hamsideydi. Karadeniz'de deniz suyunun soğumasıyla hamsi  bollaştı. Şu anda tezgahlarda en çok görülen balık hamsi. Vatandaşlar da en çok  hamsiyi tercih ediyor. Hamsi satışları çok iyi. İnşallah ilerleyen günlerde daha  da iyi olacak. Hamsi iriliğine göre 5 ila 15 lira arasında satılıyor. Vatandaşlardan tek isteğimiz hamsinin iriliğine baksınlar, ucuz diye küçük hamsi  almasınlar."

Yüksel Atmış ise bu sezon ilk defa Karadeniz hamsisi yiyeceğini ifade ederek, "Karadeniz'den hamsinin çıkmasını bekliyorduk. Nihayet yerli hamsi çıktı  ve tezgahlarda yerini aldı. Ben 5 kilogram aldım. Hamsiyi ayıklayarak satıyorlar,  hiçbir ücret de almıyorlar." dedi.

AA

Etiketler: balık, hamsi, karadeniz
Okunma Sayısı: 1088
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı