"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karşılıksız çek tutarı arttı

15 Şubat 2016, Pazartesi 13:32
Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre karşılıksız çekin adedi yüzde 6 geriledi, tutarı ise yüzde 5 arttı. Çek adedinde ve tutarında ilk sırayı İstanbul aldı.

Türkiye Bankalar Birliği çek rakamlarını açıkladı. Buna göre 2016 Ocak ayında bankalara ibraz edilen çek adedi 1,2 milyon, tutarı 45 milyar lira oldu. Aynı dönemde ibraz edilen çek tutarı 2015’e oranla yüzde 1, çek adedi ise yüzde 20 geriledi. 2016 Ocak ayında karşılıksız çek adedi geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 6 daralırken, tutarı yüzde 5 arttı. 

Ocak ayında parasal tutarı 1,7 milyar lirayı bulan 44 bin adet çek için karşılıksız işlemi yapıldı. Aynı dönemde karşılıksız işlemi yapılan 138 milyon lira tutarlı 4 bin adet çek daha sonra ödendi. Karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı, adet bazında 0,5 puanlık artışla yüzde 3,7 ve tutar bazında 0,2 puanlık artışla yüzde 3,8 oldu. 

Adet bazında en fazla karşılıksız işlemi yapılan 5 il İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa olarak sıralandı. Tutar bazında en fazla karşılıksız işlemi yapılan çeklerde İstanbul ilk sırayı aldı. Onu Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa takip etti. 

Tutar bazında karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu il ise yüzde 20,3 oranla Kırklareli oldu. Onun ardından yüzde 13,1 ile Kırşehir, yüzde 11,6 ile Hakkâri, yüzde 11,2 ile Kırıkkale ve yüzde 11 ile Van geldi. Tutar bazında en düşük karşılıksız çek oranına sahip iller ise Kastamonu, Karabük ve Giresun olarak sıralandı.

Okunma Sayısı: 1319
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı