"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karşılıksız çeke hapsi kaldırdık, çünkü...

29 Mart 2015, Pazar
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Çekte hapis cezası kalkarken Adalet Bakanı’nın ifade ettiği şeyi söylüyorum size, ‘Hapishane kapasitesi 140 bin, Yargıtay’da onay bekleyen dosya sayısı karşılıksız çekten 220 bin.’ Yargıtay 220 bin hapis cezasını onaylasa hapishaneye girmek için karşılıksız çek yüzden randevu almak zorunda kalacaktık” dedi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından düzenlenen ‘İş Dünyasına Yön Verenler’ adlı ödül töreninde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Hepiniz tahsilat riskleri ve karşılıksız çeklerden şikayetçisiniz. Özellikle bu çekte hapis cezasının kaldırılmasını hiçbirimiz istemedik, ama şartlar hapis cezasının kaldırılmasını mecbur kıldı.” dedi.  

Vadeli çekin Türklerin icadı olduğunu anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Zaten dünyada tek bizim icraatımızdır vadeli çek. Türkler olarak ekonomiye tek katkımız bu vadeli çektir. Dünyanın hiçbir ülkesinde vadeli çek yok. Biz icat ettik. Daha sonrasında bu vadeli çekte hapis cezası ile ödemeyi sıkıştırıyorduk.” şeklinde konuştu. Karşılıksız çekten alınan hapis cezalarının hapishanelerin toplam kapasitesinin çok üzerinde olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Çekte hapis cezası kalkarken Adalet Bakanı’nın ifade ettiği şeyi söylüyorum size; ‘Hapishane kapasitesi 140 bin, Yargıtay’da onay bekleyen dosya sayısı karşılıksız çekten 220 bin.’ Eğer Yargıtay 220 bin hapis cezasını onaylasa hapishaneye girmek için karşılıksız çek yüzünden randevu almak zorunda kalacaktık.” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Servisi

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1140
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı