"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kasım ayı enflasyon rakamlarında sürpriz

05 Aralık 2016, Pazartesi 10:21
Kasım ayında enflasyon yüzde 0,52 olarak gerçekleşti. Beklenti enflasyonun yüzde 0,81 artış olacağı yönündeydi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Kasım ayında enflasyon yüzde 0,52 olarak gerçekleşti. Beklenti enflasyonun yüzde 0,81 artış olacağı yönündeydi.

Tüketici fiyatları bazında kasımda en yüksek fiyat artışı yüzde 50 ile sayısal lotoda, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 29,33 ile karnabaharda görüldü.

YILLIK ENFLASYON YÜZDE 7

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda yüzde 0,52, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 6,41 oldu.

EKİMDE BEKLENTİLERİN ALTINDA KALMIŞTI

Enflasyon, ekim ayında yüzde 1.44 artış göstererek beklentilerin altında gerçekleşmişti. Yıllık enflasyon yüzde 7.28'den yüzde 7.16'ya gerilerken, çekirdek enflasyon yüzde 7,04 artmıştı.

DHA

Okunma Sayısı: 1777
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mirza said

    5.12.2016 11:55:17

    Tuik emirle talimatla hareket etmesin göreceksiniz ki enflasyon 12 dir.Toplum hergün alışverişte neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.Bu gün öyle maddeler var ki vallahi %40 arttı.kimi kandırıyorsunuz beyler.Türk parasının 10 gün zarfında kaybettiği değer %8 dir akaryakıta gelen zammı bilmez miyiz.Milleti kandırmanın başka yolunu arayın.enflasyonu düşük göstermekle ucuzluk olmaz.biz cebimizden çıkana bakarız.milletten fedakarlık isteyenler acaba bankalardaki yastık altlarındaki dövizlerini bozdurdular mı bir görelim.Maaşlarından ikişer milyar hazineye bağışlasınlar bir yıl boyunca sonra çıkıp 1300 lira ile 6 kişilik aileyi geçindirenlerden fedakarlık istesinler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı