"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kayıp kaçak bedelinin faturası yine vatandaşa: ‘Hukuksuzlukları aklama çabasındalar’

01 Haziran 2016, Çarşamba
Kayıp kaçak bedelleri meclise taşınıyor. Yargıtay’ın geçtiğimiz yıl hukuksuz bulduğu kayıp kaçak bedeli daha sonra dağıtım bedeli olarak faturalara yansıtıldı.

Elektrik faturalarındaki ‘kayıp-kaçak bedellerinin tüketiciye ödetilmesi’ uygulaması şimdi kanunî zemine taşınıyor. Sendika.org’un haberine göre hukukçular, düzenlemenin mevcut hukuksuzluğu aklama çabası olduğunu, bu düzenlemeye rağmen zamanaşımı 10 yıl olduğundan tüketicilerin önceki dönem alacakları için tüketici hakem heyetlerine başvurmalarının önemli olduğu belirtiyor. 

Olan vatandaşa oluyor 

35 milyon elektrik abonesini ilgilendiren tasarının onaylanmasıyla birlikte elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin kayıp kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmeti, iletim sistemi kullanım ve dağıtım bedeli vatandaştan tahsil edilecek.

Bu hafta Mecliste

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bu hafta TBMM’de görüşülecek. Kanun tasarısındaki düzenlemeyle elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin kayıp kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmet, iletim sistemi kullanım ve dağıtım bedeli, tüm tüketicilerden tahsil edilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından belirlenen hedef oranlarını geçmemek kaydıyla kayıplara ilişkin maliyetler dağıtım tarifelerinde yer alacak ve tüketicilere yansıtılacak.

Okunma Sayısı: 2036
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    1.6.2016 07:47:01

    KAYIP-KAÇAK Bedeli haksızca ve zalimce alınan paradır.Düşünün bir esnaf malını sattığı müşteriye 'Kardeşim senden önce şu kadar malımı çaldılar,yada malımı zayi ettim.Aldığın mala onların fiyatından ilave ediyorum dese olurmu.Kim alış-veriş yapar o esnafdan.Yada şöyle düşünün.Çalışan biri daha önce çalışığı kişi-kurumdan parasını alamayınca yeni çalıştığı işvereninden o paraları istermi. RTE ve AKP zihniyeti ister ve istediler.NASILMI.2003 de MATRAH ARTTIRMI ve işte KAYIP-KAÇAK BEDELİ ile. Bunun ne insanlık nede müslümanlıkla alakası yok ve olamaaaz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı