"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kesin karar 27 Nisan'da alınacak

20 Nisan 2017, Perşembe 13:42
Rusya ve Avrasya Ekonomi Birliği portakal, fıstık, üzüm ve Brüksel lahanası sevkiyatına vergi uygulamaya başlayacak.

Bu durumun başta Rus pazarının en büyük portakal satıcısı olan Türkiye'den sevkiyatları da etkilemesi bekleniyor.

Avrasya Ekonomi Komisyonu tarafından hazırlanan taslakta, portakala yüzde 5, brüksel lahanasına yüzde 13 oranında vergi uygulanacağı belirtildi. Bu konudaki karar henüz değerlendirme aşamasında bulunuyor, kesin karar 27 Nisan'da alınacak.

2 Ocak'tan itibaren Rusya ve Avrasya Ekonomi Birliği ülkeleri vergisiz portakal sevkiyatına izin verildi. Bu rejimin 2017 sonuna kadar devam etmesi bekleniyordu. Verginin artırılması başta Türk üreticileri etkileyecek.

Avrasya Ekonomi Komisyonu Ticaret Departmanı üyesi Veronika Nikişina, daha önce vergilerin azaltılmasının Rus piyasasındaki ürün açığından kaynaklandığını, fakat şimdi durumun değiştiğini ve düşük vergi politikasına ihtiyaç olmadığını ifade etti.

DHA

Etiketler: rusya, türkiye, tarım
Okunma Sayısı: 1789
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı