"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kilosu 10 kuruşa düştü, tonlarca karpuz tarlada çürümeye terkedildi!

03 Ağustos 2015, Pazartesi 11:36
Sakarya'nın Pamukova ilçesinde fiyatı 10 kuruşa kadar düşen karpuzun para etmemesinden dolayı tonlarca mahsul tarlada kaldı.

Sakarya'nın Pamukova ve Geyve ilçeleri ile Bilecik'in Osmaneli ilçesinin ova köylerinde yetiştirilen karpuzların çoğunluğu satılamadı. Pazarda, manavda ve marketlerde kilosu 35 kuruştan satılan karpuza tarlada 10 kuruştan alıcı bulunamıyor. Üretici, karpuzları çürümeye terk ediyor.

Pamukova ilçesinin Fevziye, Cihadiye, Özbek, Hayrettin, Mekece, Turgutlu, Gökgöz ve Çardak mahallelerinde (köylerinde) karpuz üreticilerinin çoğunluğu mahsullerini elden çıkaramıyor, çıkarabilen de zararına satıyor. Fevziye Mahallesi’nde yaşayan Salim Güner, 200 ton karpuzun tarlada kaldığını belirterek, "Karpuzların tarlada kalış nedeni pazar sorunu. Yetkililerden isteğimiz bu konunun ele alınması. Borçlarımız var. Ertelenmesini istiyoruz." dedi.

Okunma Sayısı: 3410
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı