"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kilosu 35'ten satılan sarıkanatın fiyatı 15 liraya kadar düştü

05 Kasım 2016, Cumartesi 15:12
Çanakkale'de sarıkanat bolluğu fiyatlara yansıdı. Tezgahlarda kilosu 35'ten satılan sarıkanatın fiyatı, 15 liraya kadar düştü.

Su ürünleri avcılığının 1 Eylül'den itibaren başlamasıyla tezgahlarda yerini alan ve kilosu 35 liradan satılan sarıkanat, son günlerde yaşanan bolluk nedeniyle ucuzladı. Özellikle vatandaşın yüzünü güldüren ucuzlamayla sarıkanakın fiyatı, 15 liraya kadar düştü. 

Kentte 20 yıldır balıkçılık yapan Volkan Kaşıkçı, "Eylül ayında av yasakları sona erdi. Sezonda palamut bolluğu yaşandı. Vatandaş palamuta doydu. İlerleyen dönemlerde bir ara lüfer biraz bolluk yaptı. Şimdi ise tezgahlarda Sarıkanat bolluğu yaşanıyor. 35 liradan satılan sarıkanatın fiyatı 15 liraya kadar düştü. Vatandaşın bu balığı tercih etmesi lazım. Bu balık bulunmayacak bir fırsat. Bu bolluğun daha da devam etmesini umut ediyoruz. Tezgahlarımızda şuanda palamut 10 liradan, mezgit 25 liradan, jumbo karides 45 liradan, Karadeniz tekiri 15 liradan, karides 25 liradan, karagöz 20 liradan satılıyor. Vatandaşın bu aralar en çok tercih ettiği sarıkanat. Denizin padişahı dediğimiz bu balığın kilosu 15 liraya kadar düştü. Daha da bu fiyatların düşeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 2379
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı