"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kırmızı et üretimi arttı

12 Ağustos 2015, Çarşamba 10:39
Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 24,4 artarak 261 bin 871 ton oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015'in 2. çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, toplam kırmızı et üretimi, ikinci çeyrekte 261 bin 871 ton oldu. Kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19,9 arttı. 

Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 229 bin 549 tonunu sığır eti, 24 bin 653 tonunu koyun eti, 7 bin 468 tonunu keçi eti, 201 tonunu manda eti oluşturdu. 

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,9 artış kaydetti. Koyun eti üretimi de bir önceki döneme göre yüzde 36,3, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 arttı.

AA

Etiketler: kırmızı et, et, tüik
Okunma Sayısı: 1516
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı