"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kırtasiye alış verişinde 5 noktaya dikkat

25 Ağustos 2017, Cuma 22:15
2017-2018 Eğitim - Öğretim dönemi 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlıyor.

Aileler şimdiden hazırlıklara başladı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) yıllardır verdiği mücadele sonucunda Türkiye’de 100 kırtasiye ürününden 99’u güvenli hale gelse de; hâlâ piyasada yüzde 1 oranında güvensiz ürün var. TÜKİD, velileri ve öğrencileri, yeni dönem öncesi kırtasiye alışverişi yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İşte kırtasiye alırken dikkat edilmesi gereken 5 nokta: 

1- Bilinçli alış veriş yapın, sadece güvenli ve kaliteli kırtasiye ürünleri alın. Bunun için en doğru adres kırtasiyelerdir.

2- Merdiven altından, ne olduğu belli olmayan, ucuz ürünler almayın. Çünkü bunlar sağlıksız ürünlerdir. 

3- Aldığınız ürünün barkoduna bakın. Ambalajlı, ithalatçısı ya da üreticisi belli olan, etiketli yani kimliği olan, sağlıklı ürünleri satın alın. 

4- Çocuğunuzun kullanacağı şişe, beslenme çantası ve mataraların kalite standartlarına uygun olmasına dikkat edin. 

5- Kırtasiye ürünleri alırken üzerinde TSE damgası bulunan ya da  ‘CE’ belgesi olan veya ambalajlı ve üreticisi belli olan etiketli ürünleri tercih edin. 

Ekonomi Servisi

Etiketler: kırtasiye
Okunma Sayısı: 1287
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı