"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kırtasiye fiyatları cep yakacak

28 Ağustos 2018, Salı 23:19
2018-2019 Eğitim-öğretim dönemine sayılı günler kaldı.

Aileler okul alış verişi telâşı içinde. Yaklaşık 18 milyon öğrencinin okul sıralarındaki yerini alacağı yeni dönemde en merak edilen sorulardan biri de her bir öğrenci için kırtasiye alış verişinin ne kadara mal olacağı. Yıllardır verdikleri mücadeleler sonucunda kırtasiye ürünlerinin yüzde 99’unu güvenilir hale getirdiklerini ve veliler ile öğrencilerin gönül rahatlığıyla alış verişlerini yapabileceklerini belirten Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet F. Şendil, bu yıl için önemli bazı ürünlerin tavsiye edilen satış fiyatlarını ve bir öğrencinin ortalama kırtasiye alış verişinin tutarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre okul ve sınıflarına göre yeni dönemde kırtasiye alış verişi ortalaması şu şekilde: “Okul öncesi Devlet 330-410 TL, Özel 490-650 TL. İlköğretim Devlet 250-330 TL, Özel 425-500 TL. Orta öğretim Devlet 165-250 TL, Özel 350-425 TL.” 

Masraflar aldı başını gidiyor 

Söz konusu masrafların altından kalkmakta zorlandıklarını belirten veliler ise “zamlar okul malzemelerine yansıtılmasaydı” diyerek yetkililere seslendi. 3 çocuk okuttuğunu belirten baba Musa Akgöz, “her şeye zam geldi. Mutfak masrafları aldı başını gidiyor. Çocuğu okula hangi beslenmeyle göndereceğiz, kaç tl harçlık vereceğiz. Aldığım 1.700 TL ücret ile hangi ihtiyaca yetişeyim. Ülkenin ve bizim durumumuz ortada. Yetkililerden çözüm bekliyoruz, destek bekliyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1832
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı