"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Konya'da Mevlana fırsatçılığı

17 Aralık 2015, Perşembe 11:50
Mevlana Haftası, Konya’daki fırsatçıları harekete geçirdi. Geceleme fiyatını 11 bin TL’ye kadar çıkaran bazı oteller Konyalıların tepkisini çekti. Turizmciler şehre kötülük yapıldığını belirtti.

Milliyet Gazetesi'nden Hanife Baş'ın haberine göre Konya otellerinde Mevlana Haftası ve Şeb-i Arus fırsatçılığı yaşanıyor. Mevlana’nın Kandil yakma ve sevgi yürüyüşü ile başlayan 742. Vuslat Yıldönümü törenleri devam ediyor. 7-17 Aralık tarihleri arasında süren sema törenleri nedeniyle şehre turist akını yaşanıyor. Törenlere 70 bin kişinin katılması bekleniyor. Bu durumu fırsat gören bazı otellerin gecelik fiyatlarını 11 bin TL’ye kadar çıkartması ise herkesi şaşkına çevirdi.

'11 BİN TL'YE ÇIKTIĞINI GÖRDÜK'

Konya TÜRSAB Başkanı Kazım Yanar, şehirde çok düzgün ve kurumsal oteller bulunduğunu ancak bazı fırsatçıların da bulunduğunu söyledi. Yanar, “Şehirde normal dönemde dört ve beş yıldızlı otellerde geceleme fiyatları 130-140 TL düzeyinde. Etkinlik dönemlerinde her şehirde olduğu gibi burada da normal oteller iki ya da en fazla üç katına fiyatlarını çıkartıyor. Ancak bu yıl bazı fırsatçı otellerde bir gecelik fiyatların 11 bin TL’ye çıktığını gördük. Bu odaları da bu fiyattan sattılar. Maalesef bu tarz işletmeler şehrimize zarar veriyor” dedi.

'ŞEHRE KÖTÜLÜK'

Şehirdeki kurumsal otellerin kesinlikle fırsatçılık yapmadığını ve günler öncesinde rezervasyonlarının dolduğunu dile getiren Yanar, “Özellikle Mevlana civarındaki oteller bu fırsatçılık yapıyor. Geçen yıllarda 2 bin TL’lik geceleme fiyatlarını görmüştük ama bu yıl ilk kez 11 bin TL’ye oda satan otel var. Serbest piyasa ekonomisi olduğu ve internet üzerinden bir online rezervasyon sitesi üzerinden satıldığı için bir müdahelede bulanamıyoruz. Yaptırım gücümüz yok” diye konuştu.

YÜZDE 80'LERİN ÜZERİNDE

Kazım Yanar, yapılanları Konya’ya kötülük olarak nitelerken, bu yıl törenler için otellerde dolulukların yüzde 70’lerde bulunduğunu, geçen yılların doluluklarını da aradıklarını vurguladı. Yanar, fırsatçıların turisti kaçırdığının, geçen yıllarda otel doluluklarının yüzde 80’lerin üzerinde olduğunun altını çizdi.

RESTORANA DİKKAT

Kazım Yanar, sadece otellerin değil Mevlana civarındaki restoranlar arasında da bazı fırsatçıların bulunduğunu, onların da turistlere yüklü fatura çıkartmak için uğraştığını aktardı. Yanar, bu fırsatçıların şehri temsil etmediğini çok düzgün esnafın da bulunduğunu dile getirerek, şehre bu yıl yurtiçi yanında İran ve Afganistan’dan da ciddi oranda turist geldiğini, gelecek yıl Hindistan pazarına da açılmak istediklerini belirtti.

Etiketler: konya, mevlana haftası
Okunma Sayısı: 1557
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman KOÇAK

    17.12.2015 13:40:42

    Kolayı var .Restauranlara mali polis ve maliyeciler dışarıdan gelen müşteri gibi girip denetim yapacaklar...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı