"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kozmetik sektörü Uzakdoğu pazarıyla buluştu

16 Kasım 2014, Pazar 11:33
İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), Uzakdoğu’nun en büyük kozmetik buluşması olan Cosmoprof Asia 2014 Fuarı’na bu yıl dördüncü kez Türk firmalarının milli katılımını gerçekleştirdi.

İKMİB açıklamasına göre, Hong Kong’da yapılan fuarda, 10’u milli toplam 13 Türk kozmetik firması yer aldı. Firmalar sabun, ıslak mendil, parfüm, deodorant, güzellik ve saç bakım ürünleri, renkli kozmetikler gibi farklı ürün gruplarını sergileme imkanı buldu.

Uzun yıllardır Avrupa’ya ihracat yapan Türk kozmetik sektörü, yüksek kalite standartlarına sahip üretim yapıyor. Avrupa referansı Türk firmalarının elini güçlendirerek Uzakdoğu pazarında büyük avantaj sağlıyor. Kozmetik, son yıllarda ihracatta yaptığı sıçramayla kimyanın en dikkati çeken alt sektörlerinden biri oldu. Geçen yıl ihracatını 1 milyar 171 milyon dolara yükselten kozmetik sektörü, 2014 yılının ocak–eylül döneminde 945 milyon dolarlık ihracat yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, potansiyeli oldukça yüksek kozmetik sektörünün ihracatını artırmak için çalışmalara hızla devam ettiklerini belirtti.

Dünyanın pek çok coğrafyasına düzenledikleri milli katılımlı fuar organizasyonlarına, ticaret ve alım heyetlerinin yanı sıra yurt dışı tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ağırlık verdiklerini aktaran Akyüz açıklamasında,

"Bu yıl dördüncü kez milli katılım düzenlediğimiz Cosmoprof Asia Fuarı da bu açıdan önem taşıyor. Amacımız ülkemizin dünya kozmetik pazarından aldığı payı artırmak. Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) ile iş birliği ve Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirdiğimiz Kozmetik Tanıtım Grubu ile markalaşma çalışmalarımız da hız kazandı. Türk kozmetik sektörünü yurt dışı fuarlar ve etkinliklerde, tasarlanan yeni logo ve Türkiye kokusu ile tanıtmaya başladık. Böylelikle Türk kozmetik ürünlerinin algısı yükselecek ve kozmetik sektörümüz dünya pazarlarından daha fazla pay alabilecek." ifadelerine yer verdi. (AA)

Okunma Sayısı: 1186
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı