"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kredi kullanan esnaf sayısı 1 milyona çıktı

25 Ocak 2015, Pazar
AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 2002 yılında kredi kullanan esnaf sayısının 150 bin iken bu gün bu sayının bir milyona ulaştığını kaydetti.

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Odasını ziyaret eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, burada yaptığı açıklamada, AKP iktidarına en önemli desteği veren meslek grubunun esnaf ve sanatkârlar olduğunu söyledi.

Çalık, ziyaret ettikleri her yerde esnafın AVM’lerle ilgili düzenlemeyi sorduğunu kaydederek, “Biz TESKON programını yaparken onu da meclise getirdik. Mecliste onun da görüşmesi sağlandı ve AVM’lerle ilgili düzenleme yapıldı. AVM’lerin içerisindeki dükkânların yüzde 5’i dışarıda esnaflık yapan ve AVM içerisinde olmak isteyen esnaf kardeşlerimize ayrıldı. ‘Yüzde 5 ayrılıyor da kirası aynı olacaksa ne fark edecek ki’ dediler. Başbakanımızla paylaştık. Onunla ilgili ‘kira düzenlemesini de yapalım’ dedi. Eğer esnafımız AVM’ye gider ben burada dükkân açmak istiyorum derse oradaki kira ödeyen vatandaşımızın dörtte bir oranında kirasını ödemek üzere düzenlemeyi yaptık” diye konuştu. 

150 BİNDEN 1 MİLYONA

2002 yılında kullanılan kredi miktarına, faiz oranına ve kredi kullanımına bakıldığı zaman 2014 yılı rakamlarının çok ciddî manada herkesi mutlu eden seviyelere ulaştığını dile getiren Çalık, “2002 yılında yüzde 59’la kullanmış olduğunuz faizleri, hatta o anayasa kitapçığının fırlatıldığı dönemde yüzde 500’lere, binlere çıktığı dönemleri, bir gecelik faizleri hatırlıyorsunuz. O yaşanan krizlerden sonra şimdi Türkiye’de yüzde 4-5 faizlerle esnafımız kredi kullanıyor. O gün kredi kullanan esnaf sayısı 150 bin iken bu gün bir milyon civarında esnafımız kredi kullanıyor” ifadesini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 855
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    25.1.2015 06:05:00

    Düşünüyorum,acaba AKP iktidara gelmeden önce ülkemde faizle kredi kullanan kaç insanımız vardı,şimdi ne kadar kullanmayan var.Hani islamı dillerinden düşürmüyorlar ya.İSTİSMAR İSTİSMAR İSTİSMAR meslekleri ve amaçları .

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı