"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kriz uyarıları yapılmıştı, dinleyen olmadı

03 Aralık 2016, Cumartesi 14:44
Gazeteci yazar Taha Akyol, dövizle ilgili uyarıların yapıldığı ama dikkate alınmadığını yazdı.

Dolar üzerinde devam eden tartışmaları değerlendiren Akyol, bugünkü Hürriyet'te (3 Aralık 2016) yer alan yazısında şöyle dedi: 

"TÜSİAD’ın eski başkanlarından Muharrem Yılmaz, iki buçuk yıl önce “Türkiye’nin rekabet gücü giderek azalıyor” diye uyararak şunu söylemişti: “Böyle giderse 2023 hedeflerini yakalayamayız!” (23 Mayıs 2014)

Yılmaz’a böyle konuştuğu için “vatan haini” bile demiştik!

O zaman ekonominin başında bulunan Ali Babacan da uyarılar yapıyordu: “Üretmeden, dışarıdan sağlanan krediyle lüks AVM, lüks konut Türkiye’yi çıkmaza sokabilir.” (24 Temmuz 2014)

Babacan yapısal reformlar ve hukuk devleti vurguları yapıyor, “Tek çaremiz Avrupa hukukudur” diyordu. Fakat siyasetin gündeminde bunlar yoktu.

Bugün de Mehmet Şimşek ekonomik “hakikatleri” söylüyor fakat siyasetin gündemi yine farklı.

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz de o sırada Türkiye’nin “cari açık” yani ihracattan yeterli dövizi kazanamamak sorununa dikkat çekiyor, “Yolun sonuna geldiniz” uyarısını yapıyordu. (18 Ağustos 2014)

Evet yolun sonu, yani dünyadaki para bolluğunun sonu!

(...)

Evet bugün Türkiye’nin ihracatı 150 milyar dolar. Fakat bizden sonra yola çıkan Güney Kore’nin ihracatı 580 milyar dolar ve orada kişi başına gelir bizim üç katımız! Çünkü ileri teknoloji ürünleri satıyorlar.

Türkiye’nin güçlenmek, dünyada söz sahibi olmak, bölgesel tehditleri caydırmak için tek yolu var: Hamaset ve popülizm değil, tam aksine rasyonel zihniyet, rasyonel programlar, yapısal reformlar, ileri teknoloji sayesinde yüksek rekabet gücü... Peki siyaset bunları mı konuşuyor?!"

Okunma Sayısı: 4239
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • khk magduru

    3.12.2016 20:43:08

    Cesur adam Müsaadenizle sizi alninizdan ellerinizden opuyorum.. Allah gonlunuzu yapsin.

  • CESUR ADAM

    3.12.2016 16:23:04

    AKP hükümetleri bilerek,iştahlı iştahlı EV ve ARAÇ satışı için kredileri cazip hale getirdiler.Çünkü her araçın % 50 ni vergi,her meskenin satışından ise % 4 tapu harcı alarak bütçeye nakdi kaynak oluyor diye teşvik ettiler.Hatta araçların her km.deki yakıtın üçde ikisi vergi olarak devlete kaynak idi. Atalarımız güzel söylemiş, 'HAZIRA DAĞ DAYANMAZ,AKP özelleştirmeden ,2B arazileri ve matrah arttırmı daha sonrada torba yasalarla topladığı kaynakları HOYRATÇA KULLANDI,YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKTİ. Deniz bitti.Milletten yastık altında ne bıraktınız ki çıkarın diyorsunuz bre haramiler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı