"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur, zam bahanesi olmaz

08 Eylül 2018, Cumartesi 21:16
DERSİAD Genel Başkanı Mustafa Çınar, yaşanan döviz kuru dalgalanmaları bahanesiyle zam yapmanın erdemli bir davranış olmadığını söyledi.

Yaşanan döviz kuru dalgalanmalarını bahane eden fırsatçıların kimisi; ürünlerini stokluyor, gramajları ile oynuyor, kimisi de etiketlere maliyetin üzerinde zam yaparak halkı kandırmaya çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DERSİAD) Genel Başkanı Mustafa Çınar, bu fırsatçılığa dikkat çekerek; “Kur artışı ile karşı karşıyayız. Millet olarak bu odaklara gereken cevabı vermemiz için birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Ancak bazı fırsatçılar maliyet üzerinde zam, gramaj düşürme ve stokçuluk gibi aldatmacalarla vatandaşı zor duruma düşürüyor” dedi.

DERSİAD Genel Başkanı Mustafa Çınar

 

MALİYETİN ÜZERİNDE ZAM YAPMAK

DERSİAD Genel Başkanı Mustafa Çınar, yaşanan döviz kuru dalgalanmaları ile birçok markette, kasapta ve şarküteride; maliyetin üzerinde zam yapmak, stokçuluk veya gramaj düşürme gibi çeşitli hilelere gidildiğini belirterek, özellikle kuruyemiş, deterjan, çikolata gibi ürünlerde fiyatlar sabit tutulup gramajlar düşürülürken; et ürünlerinde ise stokçuluk sahtekârlığın görüldüğüne dikkat çekti.

Ticarette erdemi korumalıyız

Kur artışı ile yaşanan sahtekârlıkların İslâm kültürüne kesinlikle uygun olmadığını belirten Mustafa Çınar, “Yapılan yolsuzluklara karşı devletimiz en ağır cezalar ile önlem almalı ki, halkımız bu girişimlerden zarar görmesin. Ticarette yapılan her türlü usûlsüzlükleri kınıyor, haksız zam yapan iş adamlarını helâl ticaret yapmaya dâvet ediyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi

Etiketler: ekonomi, Türkiye, zam, ticaret
Okunma Sayısı: 1356
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı