"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kuraklık tehlikesi, çiftçiyi endişelendirdi

10 Mayıs 2016, Salı 10:34
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde yağışların mevsim normallerin altında olması nedeniyle çiftçiler, tarlalardaki ürünlerinin kurumasından korkuyor.

Tomarza'da bahar ayında beklenen yağışların düşmemesi ve zaman zaman don olaylarının görülmesi ilçedeki çiftçileri endişelendirdi. Hububat ekiminin yapıldığı tarım alanlarında beklenen yağışın düşmemesi nedeniyle özellikle geç ekim yapılan bazı alanlarda filiz çıkışların olmadığı, bu nedenle tohumlarda çürüme riski bulunduğu kaydedildi. Hububat filizlerinin çıktığı bazı alanlarda ise, çıkışların zayıf kaldığı, bazı alanlarda da yağış yetersizliği nedeniyle kurumaların başladığı tespit edildi. 

İlçedeki kuraklık tehlikesine karşı bazı mahallelerde yağmur duası yapıldı. Mayıs ayı içerisinde beklenen yağışların düşmemesi halinde ilçe çiftçisinin çok ciddi zarar göreceği ve hasat yapılan Temmuz ayı içerisinde ise alınan mahsulün veriminin düşük olması nedeni ile para etmeyeceği tehlikesi ilçe çiftçisini şimdiden kara kara düşündürmeye başladı. 

DHA

Etiketler: kayseri, tomarza, çiftçi, tarla
Okunma Sayısı: 1909
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı