"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Küresel enerji talebi artacak

13 Kasım 2018, Salı 17:31
Uluslararası Enerji Ajansının raporuna göre, küresel enerji talebi 2040’a kadar yüzde 26,7 artarak 17 milyar 715 milyon ton petrol eşdeğerine ulaşacak.

Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) “2018 Dünya Enerji Görünümü Raporu”ndan derlediği verilere göre, geçen yıl toplam küresel enerji talebi 13 milyar 972 milyon ton petrol eşdeğeri seviyesindeydi.  Dünya genelinde 2040’a kadar en yüksek enerji talebi, 8 milyar 201 milyon ton eşdeğer petrolle Çin’in de içinde yer aldığı Asya Pasifik bölgesindeki ülkelerden gelecek. Bu bölgeyi, 2 milyar 693 milyon ton eşdeğer petrolle Kuzey Amerika izleyecek. Küresel enerji kaynakları arasında en yüksek talep yine petrolde yaşanacak. Geçen yıl ortalama 94 milyon 800 bin varil olan günlük küresel petrol talebi, günlük 11 milyon 500 bin varil artarak 2040’ta 106 milyon 300 bin varile yükselecek. Küresel petrol talebinde Asya Pasifik bölgesi, günlük 39 milyon 500 bin varille ilk sırada yer alırken, bu bölgeyi 19 milyon 300 bin varille Kuzey Amerika takip edecek.

AA

Etiketler: enerji
Okunma Sayısı: 790
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı