"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kuru fasülye de ithal edilecek

20 Nisan 2017, Perşembe 14:09
Bakanlar Kurulu’nun dün ilk gündemi enflasyon olurken, nohuttan sonra eylül ayına kadar kuru fasulyedeki gümrük vergilerini de sıfırlama kararı alındı. Kırmızı biberde ise indirim yapılacak.

Gümrük Bakanı Tüfenkci, fiyatı artan ürünlere müdahale ettiklerini açıklarken, Maliye Bakanı Ağbal ise gıdada maliyetleri aşağıya çekmek için yeni tedbirlerin devreye gireceğini söyledi.

Hürriyet Gazetesi’nden Aysel Alp’in haberine göre referandum sonrası toplanan Bakanlar Kurulunun ekonomiye ilişkin ilk gündem maddesi enflasyon oldu. Hükümet, nohuttan sonra kuru fasulye ve kırmızı biberde ithalat kararnamesini imzaya açtı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüm gıda ürünlerinde fiyatları yakından izlediklerini belirterek, alınan tedbirlerin etkisi ile enflasyonun mayıstan itibaren düşmesini beklediklerini söyledi. Tüfenkci, dün Meclis'te gazetecilerin sorusu üzerine, 2019'a kadar seçim olmayacağını ve ekonomi gündemine dönmek istediklerini vurguladı. Piyasaların ve iş dünyasının ilk beklentisinin güven ve istikrar olduğunu belirten Tüfenkci, “Şimdi gündem ekonomi ve reformlar olacak” dedi.

Okunma Sayısı: 1781
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • suna

    20.4.2017 15:05:49

    Okullarda bize Türkiyenin tarım ve hayvancılık ülkesi olduğu öğretilmişti.Demekki külliyen yalanmış

  • HÜSEYİN İLHAN

    20.4.2017 14:20:54

    Rahmetli DEMİREL li yıllarda dünyada gıdası kendine yeten,gıda ürünü ithalatı yapmayan 7 ülkeden biri idik.Şimdi ise güya MİLLİ YEMEK FASULYE dahi milliliğini yitirmiş. Buğdaydan,fasulyeye,etten peynire ithalat ile hazıra dağ dayanmaz.Hoş dağda kalmadı bağda yok.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı