"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kuyumculara göre altının geleceğini dolar belirleyecek

14 Ağustos 2015, Cuma 12:03
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, son 3 haftanın en yüksek fiyatına ulaşan altının geleceğini doların belirleyeceğini söyledi.

Çin'in para birimi Yuan'daki devalüasyonun piyasada yarattığı endişe nedeniyle altın fiyatlarının son 3 haftanın en yükseğine çıktığını ifade eden Oğuz Başman, bunun dışında sektörde de 6- 7 aydır bir kriz yaşandığını söyledi. Türkiye'de 7 Haziran seçimleri sonrasında gelişen koalisyon arayışının güvensizliğe neden olduğunu anlatan Başman, şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı sonrası sektörde 2 haftalık bir hareketlilik yaşandı. Bunun sebebi ons bakımından fiyatların düşük olmasıydı. Ancak seçim sonrası koalisyon tartışmaları ve yaşanan tıkanıklıklar doların ivme kazanmasına sebep oldu. Dolar olduğu fiyatta kalmış olsaydı, bugün 24 ayar altının gram fiyatı 85-90 lira arasında olacaktı. Dolar fiyatlarında gevşeme yaşanmasına kadar bu böyle sürecek gibi görünüyor. Yani demek oluyor ki; dolar yükselirse altın da yükselecek."

'ESNAF ALTIN ALAMIYOR' ŞİKAYETİ

Kuyumcu esnafının altın satın alma konusunda sıkıntılar yaşadığını belirten Başkan Başman, şöyle devam etti:

"Vatandaş biriktirdiği altınını, fiyatların yükselmesiyle birlikte paraya çevirmek için kuyumcu esnafına götürüyor. Ancak bazı esnaflarımız nakit akışı olmadığından satın alamıyor. Bu durumda bize şikayet ediyorlar. Bizler de tanıdığımız toptancılara yönlendirerek, yardımcı oluyoruz. Esnafın da burada yapabileceği bir şey yok. Altın alabilmesi için önce tezgahındaki altınını satması lazım ki nakit akışı olsun. Ancak fiyatların yüksek olması nedeniyle satışlar azalmış durumda."

DHA

Etiketler: adana, altın, kuyumcu, dolar
Okunma Sayısı: 1684
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı