"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kuyumcuların yılbaşı hazırlığı

21 Kasım 2014, Cuma 14:39
Kredi kartıyla taksitli satışa getirilen yasakla sıkıntılı bir turizm ve düğün sezonunu geride bırakan kuyumcular, kredi kartına 4 taksit imkanının tanınmasının yanında % 50'ye varan indirim kapmanyalarıyla 2015 sezonuna umutla giriyor.

Kredi kartıyla taksitli satışa getirilen yasakla satışların düşmesinden şikayet eden kuyumcular, kredi kartına 4 taksit fırsatı tanınmasının ardından hazırladıkları pırlanta ve altında % 25-50 aralığında indirim kapanyasıyla 2015'e umutla bakmaya başladı.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, geride kalan turizm ve düğün sezonuna ait   yapmış olduğu değerlendirmede, kuyumculukta geleneksel olarak düğünlerin yapıldığı ve turizm hareketliliğinin yaşandığı yaz sezonunu, bilhassa şubat ayı itibariyle kredi kartıyla taksitli satışa getirilen yasaklamayla sıkıntılı geçirdiklerini ifade etti.

Bu durumun kuyumcuların hem turizmden hisse almalarını hem de düğünlerde altın takı geleneğinin sürdürülmesini zorlaştırdığını dile getiren Baransel, bunları belirtti :

"Kredi kartının kullanılamayışı alışverişi engelledi. İnsanlar düğünlerde nakit takmaya başladı. İstanbul Kuyumcular Odası ile yaptığımız görüşmelere göre bu zamanda altın satışlarında % 55 civarında düşüş oldu. Kredi kartıyla 4 taksit fırsatı tanınmasıyla piyasa toparlanmaya başladı fakat bu arada düğün sezonu bitti, inşallah gelecek sene daha iyi olacak. Turizmde de dışarıdan gelen şahıs bir şey alacağı vakit cebinde parayla gelmiyor, kredi kartıyla geliyor. Herkesin cebinde kredi kartı var, kimsenin cebinde 2-3 bin lira yok. Kars'tan gelen bir vatandaş, buraya tatile geldi, eşi bir şey beğendi, 2 bin lira... Neyle alacak, taksit olmayınca da bir slip almıyordu. 4 taksit uygulaması yeni sezona pozitif yansıyacaktır."

KUYUMCULAR KAMPANYALARA ODAKLANDI

Baransel, seneye iyi bir başlangıç yapmak için kuyumcu esnafı olarak ciddi bir kampanya hazırlığı içinde olduklarını ifade etti .

İzmir'de yeni senede 23-26 Ocak tarihlerinde tertip edilecek Jewex Mücevher Altın Gümüş Alyans Takı Saat Fuarı'nın hemen ardından tüm kuyumcuların katılımıyla indirimli satış kampanyası düzenleyeceklerini dile getiren Baransel, bunları açıkladı :

"Yıla iyi bir başlangıç için 26-31 Ocak'ta tüm kuyumcularımızla bir kampanya yapıyoruz, bu kampanyayla pırlantada % 50, 14-18 ayar ürünlerde % 25-30 arası indirim yapacağız. Bunu tüm arkadaşlarla görüştük. İnşallah bunu her tarafa yayacağız. İşçiliklerimizden fedakarlık yaparak, vatandaşın 14-18 ayara, takı ürününe daha çok yönelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 26- 31 Ocak'ta tüm kuyumculardan aynı biçimde bu indirimden faydalanabilirler."

Etiketler: kuyumcu, altın, yılbaşı
Okunma Sayısı: 1427
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı