"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Limonun yaşı 60 kuruş, kurusu 5 Euro

29 Mart 2015, Pazar 11:18
Mersin'in Silifke ilçesinde limon dalında 60 kuruşa satılıyor. İşlenip kurutulan limon kabuğunun kilosu ise 5 Euro'dan Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Kurutulmuş limon kabuğu hakkında bilgi veren tüccar Yunus Aslanca, Silifke bölgesindeki ikinci kalite limonları üreticiden aldıklarını, kabuklarını soyup kuruttuktan sonra kilosunu 5 Euro'dan Avrupa ülkelerine gönderdiklerini söyledi. 

Aslanca, "7 yıldır Avrupa ülkelerine kurutulmuş limon ihraç ediyoruz. Dalında birinci kalite limon 50-60 kuruşken biz üreticiden ikinci kalite limonu 18 kuruşa alıyoruz. Günlük ortalama 20 ton, yıllık 20 bin ton ikinci kalite limon alıyoruz. İşleme tesisimizdeki Suriyeli işçilerimiz bunların kabuklarını soyup kurutuyor. 3-4 gün güneşte kurutulan limonları ihracata hazır hale getiriyoruz. Yıllık ortalama 200 tona yakın kabuk ihraç ediyoruz. En çok İspanya, Almanya ve Hollanda'ya gönderiyoruz. Bizim garnitür halinde gönderdiğimiz limon kabukları Avrupa'da ilaç ve kozmetik sanayisinde kullanılıyor." dedi. 

Bölge halkından ikinci kalite limonlarını kurutmalarını istediklerini belirten Yunus Aslanca "Limon üreticileri nedense limonu satıp kurutma taraftarı değil. Aslında para etmeyen limonları bu şekilde kurutsalar güzel para kazanırlar. Limonun kabuklarını kurutuyoruz ayrıca sulu kısmını da meysuculara satıyoruz. Böylelikle iki türlü para kazanmış ve limonu her türlü değerlendirmiş oluyoruz." diye konuştu.

Etiketler: limon, yaş, kuru
Okunma Sayısı: 1233
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı