"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

LPG ihracat ve ithalatı arttı

17 Haziran 2015, Çarşamba 11:26
Lisans sahibi şirketler tarafından serbest bölgeler de dahil edildiğinde tüplü sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ihracatı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 39,2 artarak 111 bin 382 ton olarak gerçekleşti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), LPG Piyasası 2014 Yılı Sektör Raporu'nu açıkladı.

Buna göre, Türkiye'de geçen yıl gerçekleştirilen toplam LPG üretimi, bir önceki yıla göre 34 bin 968 ton azaldı ve 698 bin 385 tona geriledi. Söz konusu dönemde tüplü LPG satışı yüzde 4,8, dökme LPG satışı yüzde 11,2 azalırken, otogaz satışı yüzde 4 arttı. Toplam LPG satışı ise yüzde 1,64 artış gösterdi.

LPG ithalatı ise 2013'e göre yüzde 1,4 artışla 3 milyon 132 bin 605 ton oldu.

Lisans sahibi şirketler tarafından serbest bölgeler de dahil edildiğinde LPG ihracatı, yüzde 39,2 artışla 111 bin 382 ton olarak gerçekleşti. Geçen yıl en çok ihracat yapılan ülke İsviçre, en çok ithalat yapılan ise Cezayir oldu.

AA

Etiketler: epdk, lpg, ihracat, ithalat
Okunma Sayısı: 1237
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı