"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maden işçileri kendilerini ocağa kapattı

29 Haziran 2018, Cuma 17:35
Bartın’ın Amasra ilçesinde, özel maden ocağının galeri açma işinde çalışan 70 madenci, 3 aydır maaşlarını alamadıkları ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerinin yatırılmadığı gerekçesiyle madenden çıkmama kararı aldı.

Amasra’daki özel maden ocağında, taşeron firmaya bağlı çalışan 70 maden işçisi, nisan ayında, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, “Eyleme başlayan 70 işçiden 48’i sendika üyesidir; ancak resmi prosedürleri için yetki için bakanlığa başvuracağız. İşçi arkadaşlarımızın eylem yaptığı günlerdeki SGK ve maaşlarını alamadıklarını ifade ederek, artı 40 kotunda kendilerini ocağa kapattılar. 70 işçimiz sorunun çözülmesi için bekliyorlar. Bizlerde sendika olarak işçilerimizin sorununu çözmek için gerek şirket ve SGK ve İŞKUR ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

DHA

Etiketler: bartın, amasra,
Okunma Sayısı: 1170
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı