"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Marmarabirlik ürün alımlarına başlıyor

20 Ekim 2015, Salı 13:29
Marmarabirlik’in 2015-2016 ürün alım kampanyası, 26 Ekim Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2015-2016 ürün alım kampanyası kapsamında, 26 Ekim Pazartesi gününden itibaren alımlara başlanacağını açıkladı. Asa, 28 Eylül’de başlayan rekolte beyan alımları çerçevesinde, 31 bin aktif ortağın yüzde 60’ının beyanda bulunduğunu ve 38 bin ton rekolte beyannamesi alındığını söyledi.

Marmarabirlik’te kotasız ürün alım döneminin başladığına işaret eden Asa, “Uzun süredir Marmarabirlik ortaklarını gerçeğe yakın rekolte beyanı vermeye teşvik ettik; bunun da olumlu sonuçlarını almaktayız. Bu yıl Marmarabirlik olarak kotasız alım yapacağız. Ürün alımlarını 26 Ekim’den itibaren kooperatif merkezlerinden başlatıyoruz.” dedi.

Başkan Asa, alım tarihinin ürünün ağaçtaki durumu ve iklim koşullarına göre belirlendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Rekoltenin az olduğu bölgelerde, ürünün olgunlaştığı ve kararmaya başladığı görülmektedir. Dolayısıyla ortak üreticilerimizden gelen yoğun talep sebebiyle ortakları mağdur etmemek ve aynı zamanda her yıl düzenli teslimat yapan ortaklarımıza sahip çıkmak amacıyla Marmarabirlik Yönetim Kurulu tarafından 19 Ekim’de gerçekleştirilen toplantıda, kooperatif merkezlerinde ürün alımlarına başlanmasına karar verilmiştir.

Merkez alımlarından sonra kooperatiflerin yetki ve sorumluluğunda, köy ve beldelerde ürün alımları gerçekleştirilecektir. Ana sözleşme kapsamında, rekolte beyanı üzerinde alım yapılmayacaktır.” 

FİYATLAR KASIMDA AÇIKLANACAK

Ürün alım fiyatları açıklanana kadar 2014-2015 kampanyası barem cetveline göre alım yapılacağını dile getiren Asa,

“Kasım ayının başında piyasa araştırması yapıldıktan sonra, ürün durumu da göz önünde bulundurularak, alım fiyatları açıklanacak olup, ihtiyaç duyulması halinde barem cetvelinde yeni düzenlemeler yapılacaktır. Ürün ödeme planı da ürün alım fiyatları ile birlikte açıklanacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan ortaklardan rekolte beyanname alımları da 30 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Okunma Sayısı: 1870
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı