"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MB’den durgunluk vurgusu

04 Ocak 2019, Cuma 17:54
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Aralık ayı enflasyon gerçekleşmelerine ilişkin raporunu açıkladı.

Açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüş ve Türk Lirası’ndaki ılımlı seyre ek olarak zayıf talep şartlarının enflasyona olumlu yansıdığı belirtildi. Raporda, “Enerji fiyatlarında, petrol fiyatları ve döviz kurundaki gelişmelerin olumlu yansımaları izlenmiştir. Yıllık gıda enflasyonundaki gerilemeye hem işlenmemiş hem de işlenmiş gıda fiyatları katkı vermiştir. Temel mal enflasyonundaki düşüşün sürükleyicisi dayanıklı tüketim malları ile giyim fiyatları olmuştur. Üretici fiyatları Türk Lirası’nda yakın dönemdeki görünüm ve enerji fiyatlarındaki düşüşlere bağlı olarak son iki aylık dönemde gerileme kaydetmiş, ancak üretici fiyatları yıllık enflasyonu birikimli etkilerle yüksek seviyesini korumuştur.’’ ifadelerine yer verildi.

***

Küresel piyasalar tedirgin

Washington-Fed hattında yaşanan gerilim ve ABD-Çin ticaret savaşlarının üzerine Apple’ın Çin merkezli kaygıları piyasaları tedirgin etti. Trump’ın Fed’e baskı yapmasından ve Çin ile ticaret savaşına girmesinden bunalan piyasalarda artan “büyüyememe” korkusunun üzerine Apple’ın satış tahminini düşürmesi gelişmekte olan ülke paralarına yatırım yapan piyasa oyuncularını korkuttu. Yatırımcıların güvenli liman olarak algılanan tahviller ve daha az riskli varlıklara yönelmesi sonucu tatil dolayısıyla işlem hacminin düşük olduğu döviz piyasalarında dün “ani çöküş” yaşanırken, yen, birkaç saniye içinde başlıca para birimleri karşısında yükseldi. Küresel piyasalarda geçen seneden bu seneye devrolan pek çok sorun bulunuyor.

Etiketler: mb, durgunluk
Okunma Sayısı: 1026
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı