"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

McKinsey'e gerek yok

07 Ekim 2018, Pazar 00:01
ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçen bütün bakan arkadaşlarıma söyledim, bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu. Yeni Ekonomi Programı kapsamında kurulan Kamu Maliyesi ve Dönüşümü Ofisi’ni denetleyeceği, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulan ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey ile ilgili konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuda kendisini sıkıştırmaya çalıştığını savunarak, “Bir danışmanlık firması üzerinden sorduğu sorularla güya bizi köşeye sıkıştırmak istiyor. Geçen bütün bakan arkadaşlarıma söyledim, bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz” ifadelerini kullandı.

Kriz yok, manipülatif hareketler var

Kızılcahamam'da düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de kriz olmadığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi. “Kriz diyor. Yav Türkiye’de bir defa kriz yok. Ekonomiyi öğren. Türkiye’de ekonomiyle ilgili bir manipülasyon var, manipülatif hareketler var” ifadesini kullanan Erdoğan, ziyaret ettikleri ülkelerde ‘para vermeleri için yalvardıklarının’ dile getirildiğini belirterek “Biz yatırımcılara dâvet yapıyoruz. Biz kimseye gidip para istemedik istemiyoruz” diye ekledi.

Kriz fırsata çevrilecek  

Erdoğan, “Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum. İnşallah yaklaşık iki aylık bir aradan sonra yeniden bir toparlanma ve yükseliş dönemine girdiğimizi görüyorum” ifadelerini kullandı. Bazılarının krizi fırsata çevirmekle fırsatçılığı birbirine karıştırdığına işaret eden Erdoğan, “Döviz kuruyla hiçbir işi olmayan pek çok sektörde bir anda büyük fiyat artışları yaşandığına dair yoğun şikayetler alıyoruz. Milletime sesleniyorum, bunun adı fırsatçılıktır. Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz. Bunu böyle bilsinler” uyarısında bulundu. 

 

 

AA

Etiketler: Türkiye, ekonomi, kriz, AKP
Okunma Sayısı: 2441
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı