"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Memur maaşları yoksulluk sınırının altında

07 Eylül 2016, Çarşamba 13:02
Memur maaşlarının ortalama 2 ila 3 bin lira arasında olduğu günümüzde Memur-Sen'in araştırmasına göre Ağustosta dört kişilik aile için açlık sınırı bin 489, yoksulluk sınırı ise 4 bin 229 lira olarak tespit edildi.

Memur-Sen, ağustosta dört kişilik aile için açlık sınırını bin 489, yoksulluk sınırını ise 4 bin 229 lira olarak belirledi.

Memur-Sen tarafından çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak amacıyla yapılan "açlık ve yoksulluk sınırı araştırması"nın ağustos ayı sonuçları açıklandı.

Buna göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı bin 489, yoksulluk sınırı ise 4 bin 229 lira olarak tespit edildi.

Ağustosta, bir önceki aya göre gıda fiyatlarında ortalama yüzde 1,02'lik düşüş yaşandı. En fazla fiyatı düşen ürünler yüzde 19,38 ile taze fasulye, yüzde 17,71 ile armut, yüzde 16,60 ile domates, yüzde 15,08 ile karpuz, yüzde 13,71 ile kavun ve yüzde 13,29 ile üzüm oldu.

Aynı dönemde gıdada göze çarpan en yüksek fiyat artışları ise yüzde 7,56 ile kiraz, yüzde 6,38 ile marul, yüzde 5,72 ile limon ve yüzde 5,19 ile yumurtada yaşandı.

Ağustosta bir önceki aya göre giyim fiyatlarında yüzde 2,46, ısınma madde fiyatlarında yüzde 0,11 civarında düşüş gözlenirken, barınma fiyatlarında ise yüzde 0,88 artış yaşandı.

Söz konusu ayda bir önceki aya göre haberleşme madde fiyatları yüzde 1, eğitim-kültür madde fiyatları yüzde 1,16, ulaşım madde fiyatları yüzde 0,20 arttı.

AA

Okunma Sayısı: 2930
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • çavdari

    8.9.2016 11:11:04

    Varsa yoksa memurlar. Bugün yüzbinlerce işçi asgari ücret ve 1500-2000 TL arası maaşlarla çalışıyor, hatta bunların arasında üniversite mezunları da var. Ama resmi kurumların derdi varsa yoksa memurlar. Bugün 2,500 tl ile işe girmek kolay bir şey mi? Madem memurluk bu kadar kötü şartlarda ve yoksulluk sınırında, neden KPSS kursları hınca hınç dolu ve neden milyonlar bu sınava giriyor memur olmak için? Milletin vergileriyle bir kesimi nazlamaya ve onlara bir şeyler bahşetmeye veya bunu sürekli teşvike kimsenin hakkı yok. Vergi dairesinde koridorün köşesinde jiletle yarı gizli yarı açık traş olan memur gördüm. Yine saatlerce iş yapmadan koltukta oturan ve bilgisayarda oyun oynayan nice memurlar var ve bunlar resimlerle ispatlanmış halde. Ne iş korkusu ve başka korku yaşayan bu memurları mağdur fakir göstermeye çalışanlara hakkımı helal etmiyorum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı