"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini açıklandı

31 Temmuz 2018, Salı 11:41
TCMB Başkanı Çetinkaya, "Enflasyonun 2018 sonunda orta noktası yüzde 13,4 olmak üzere yüzde 12,5-14,3 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB),  yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkadı. TCMB 2018 yıl sonu için halihazırda yüzde 8.4 olan enflasyon tahmininide yukarı yönlü revizyona gidilerek yüzde 13.4’e çekti. TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyonun yüzde 70 olasılıkla 2018 sonunda orta noktası yüzde 13.4 olmak üzere yüzde 12.5 ile yüzde 14.3 aralığında gerçekleşeceğini öngördüklerini açıkladı. Çetinkaya, “Enflasyonun 2019 yıl sonunda yüzde 9.3’e geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı öngörülmektedir. 2020 yılında ise enflasyonun yüzde 6.7 olacağını öngörüyoruz” dedi. Petrol fiyatları tahmini 2018 için 68 dolardan 73 dolara yükselirken, gıda fiyatları tahmini 2018 için yüzde 7’den yüzde 13’e yükseldi. Enflasyonun yıl sonunda yüzde 13,4 olarak tahmin edildi. Enflasyonun 2019 sonunda yüzde 9,3, 2020 sonunda yüzde 6,7 olması bekleniyor.

 

‘’Gereğini tereddüt etmeden yaparız’’

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, ‘’Önümüzdeki dönemde fiyatlama davranışları küresel risk iştahı maliye politikası ve para politikasının gecikmeli etkilerini yakından takip ediyoruz. Varsayımlarımızda değişiklik olması durumunda para politikası duruşunu yeniden gözden geçirebiliriz. Bugün itibariyle iktisadi faaliyette ılımlı dengelenmenin baz senaryo olduğunu ifade etmeliyim. Öngörülebilirliği artırmak öncelikli hedeflerden biri, piyasa beklentilerini yönlendirebilmek açısından iletişim açısından ilave adımlar atılması gerekirse gereğini yaparız. Enflasyon patikasından belirgin sapma olacağı kanaati oluşursa gereği yapılır, ilave sıkılaştırma gerekirse tereddüt etmeden gerçekleştiririz.

***

Dolar 4.91’i aştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), yüzde 8.4 olan yıl sonu için enflasyon tahmininin yüzde 13.4’e yükseltildiğini açıklaması sonrası dolar/TL kuru 4.91 aştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. TCMB 2018 yıl sonu için halihazırda yüzde 8.4 olan enflasyon tahmininide yukarı yönlü revizyona gidilerek yüzde 13.4’e çekti.  İlgili Merkez Bankası açıklaması sonrası sabah saatlerinde 4.88 seviyelerinde olan dolar/TL kuru 4.9133’ü aştı. Euro/TL kuru da, 5.7679’a ulaştı. 

 

AA

Okunma Sayısı: 1889
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı