"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milli Piyade Tüfeği'ni yedirmeyiz!

19 Nisan 2015, Pazar 13:25
Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sendikanın düğün salonunda düzenlenen Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, özel sektörün milli piyade tüfeğinin üretimini üstlenmek istediğini söyledi.

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, milli piyade tüfeği siparişlerinin bir kısmının özel sektörde üretilmesine ilişkin, "Bugüne kadar hiçbir şey yapmayanlar, kılını bile kıpırdatmayanlar, araştırma ve geliştirme için tek kuruş harcamayanlar, hazıra konmayı adet edinenler, MKEK'in kapısına dayanmışlar bu tüfeği istiyorlar. Ağızlarının suyu akıyor ama yağma yok. Biz varız, siz varsınız. Bunu onlara yedirmeyeceğiz" dedi.

Milli piyade tüfeğinin, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) işçisinin alın teri ve göz nuru olduğunu savunan Kavlak, şöyle konuştu:

"O tüfek dağlarda teröriste kurşun sıkan, sınır boylarında bu ülkeyi koruyan mehmetçiğin güvencesidir. Bu tüfek sizler için iştir, aştır, gelecektir. Şimdi utanmadan sizin geleceğinize göz dikiyorlar. Bugüne kadar hiçbir şey yapmayanlar, kılını bile kıpırdatmayanlar, araştırma ve geliştirme için tek kuruş harcamayanlar, hazıra konmayı adet edinenler, MKEK'in kapısına dayanmışlar bu tüfeği istiyorlar. Ağızlarının suyu akıyor ama yağma yok. Biz varız, siz varsınız. Bunu onlara yedirmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Mücadele etmeyen namerttir, alçaktır. İşte onun için diyoruz ki şimdi 15 bin milli piyade tüfeği için mücadele etmezsek, yarın bir bakarsınız ki ne piyade tüfeği kalmış, ne top, ne mermi, ne de barut. Bugün piyade tüfeğini verirsek, emin olun yarın ne maske, ne fişek, ne de tabanca kalır. Hiçbir şey kalmaz."

Kavlak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Türk-İş'i ziyaretinde, kıdem tazminatı konusundaki açıklamaları için de teşekkür etti. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kuracakları vakıf üniversitesinde de önemli gelişmeler olduğunu dile getiren Kavlak, "KKTC Bakanlar Kurulu'ndan ön izni aldık. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Burada Türk Metal Sendikası üyelerinin çocukları ücretsiz okuyacak. İhtiyacı olanlar burs alacak. Çocuklarımız orada en iyi hocalardan ders alacak ve diploması her yerde geçerli olacak" diye konuştu.

Genel Kurula, Vali Ali Kolat, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AKP Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AKP Kırıkkale Milletvekili adayı Abdullah Öztürk ve İl Başkanı Mürsel Akçay ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.

AA

Okunma Sayısı: 10086
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı