"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milyarderler servetlerini katladı

28 Ekim 2018, Pazar 16:51
Dünya genelinde milyarderlerin toplam servetinin 2017 yılında yüzde 19 oranında tarihi bir artış göstererek 8.9 trilyon dolar seviyesine ulaştığı açıklandı.

İsviçre Bankası USB ve denetim şirketi PwC tarafından hazırlanan ‘Billionaire Insights 2017’ adlı rapora göre geçtiğimiz yıl 199 kişi milyarderler sınıfına girerken, toplam milyarder sayısı 2 bin 158’e yükseldi.

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre, Çin, geçtiğimiz yıl kaydedilen tarihi artışın tetikleyici faktörü oldu. Milyarder sayısının 2017 yılında 318’den 373’e yükseldiği ülkede milyarderlerin sahip olduğu toplam servet yüzde 39 artış göstererek 1.12 trilyon dolara ulaştı. Asya’nın en büyük ekonomisi olan ülke rapora göre geçen yıl her hafta iki milyarder oluşturdu. Milyarderlerin çoğunluğu teknoloji ve perakende satış sektöründe faaliyet gösteriyor. UBS Küresel Servet Yönetimi’nden Josef Stadler, “Geçtiğimiz 10 yılda Çinli milyarderler dünyanın en geniş ve en başarılı şirketlerini yaratarak hayat standartlarını yükselttiler” yorumunda bulundu.

Etiketler: sermaye, servet
Okunma Sayısı: 1295
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı