"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Motosikletçiler ÖTV indiriminden umutlu

03 Ocak 2019, Perşembe 23:27
Enflasyonla Topyekûn Mücadeleye, ekonomide dengelenmeye ve istihdama destek amacıyla başlatılan ÖTV ve KDV indirimlerine 250 cc ve altı motosikletler de dahil edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu kapsamda söz konusu motosikletlerde yüzde 8 olan ÖTV’nin 31 Mart’a kadar sıfırlandığını duyurdu. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’deki ekonomik gelişim ve ilerlemenin bir göstergesi olarak adlandırdıkları, Enflasyon ile Topyekûn Mücadele kapsamında kurumlarca gerçekleştirilen tüm gelişmelerin mutluluk verici olduğunu söyledi. Bu anlamda devlet büyüklerinin yaptığı çalışmalar sonucu 250 cc ve altı motosikletlere yapılan ÖTV indiriminin sektöre olumlu yönde etki edeceğine işaret eden Uçar, “Motosiklet fiyatları yüksek olduğu için son kullanıcı fiyat avantajı nedeniyle 250 cc altına yöneldi. Markalarda bunu görerek düşük cc motosikletlere ya yatırım yaptı ya da ithal etti. ÖTV indirimiyle düşük cc kullanıcısı ve yeni başlayacaklar sezona mutlaka yeni bir motosikletle girmek isteyecektir. Bu da sektöre biraz daha rahat nefes aldırıp, motosiklet satışlarının yukarı yönde hareket etmesine yol açacaktır.” dedi. 

AA

Etiketler: motosiklet, ötv
Okunma Sayısı: 1184
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı