"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MTV son ödeme tarihi ne zaman? MTV Borç Sorgulama, Motorlu Taşıtlar Vergisi Fiyatları

25 Ocak 2016, Pazartesi 23:50
Motorlu taşıtlar vergisi son ödeme tarihi değişti. Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklama doğrultusunda MTV Son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu taşıtlar vergisi fiyatları nasıl ve nereden ödenir? MTV Borç Sorgulama.

Motorlu taşıtlar vergisi fiyatları belli oldu. 2016 yılında ödenecek olan MTV fiyatları belli oldu buna göre 2016 yılında ödenecek olan MTV vergi miktarı aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla ya, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapabilir. İnternet Bankacılığı, Vergi Daireleri, Banka Şubeleri ve Gelirler İdaresi Başkanlığı Web Sitesi aracılığı ile yapabilmektedir. Motorlu taşıtlar vergisi hesaplama işlemine temel alınacak şeyler; otomobil ve motosikletlerde aracın yaşı ve silindir hacmine göre bir vergi hesaplama yapılırken, otobüslerde aracın yaşı ve oturma kapasitesi, kamyonlarda da aracın yaşı ve azami toplam ağırlığı dikkate alınmaktadır. Motorlu taşıtlar vergisi Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından farklı bir uygulama olmadığı sürece 1. taksit ödeme son günü 31 Ocak ve 2. taksit ödeme son günü olarak da 31 Temmuz olarak belirlenmiştir.

MTV Son Ödeme Tarihi Ne Zaman?

Motorlu taşıtlar vergisinin 2016 1. taksidinin son ödeme tarihine az bir süre kala araç sahipleri MTV ödeme süresinin uzayıp uzamayacağını merak ediyorlar. Kısa bir süre önce alınan bilgilere göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksitini ödemek için son gün 31 Ocak’tan bir Şubat’a uzatıldı. Vergi usul yasasına göre son ödeme günü hafta sonuna denk geldiğinde uzatılabiliyor.

Vergi usul yasasına göre son ödeme günü hafta sonuna denk geldiğinde uzatılabiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 31 Ocak’ın pazar gününe gelmesi nedeniyle son ödeme günü 1 Şubat’a alındığı belirtildi.

MTV’de ikinci taksit temmuz ayında ödenecek.

MTV Borç Sorgulama İçin Tıklayınız

 

Etiketler: mtv
Okunma Sayısı: 2406
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı