"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müfettiş yardımcılarına ikinci sınav hakkı verildi

18 Şubat 2015, Çarşamba 09:14
Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından yapılan yeterlilik sınavlarında başarılı olamayan veya özürsüz olarak bu sınavlara girmeyen vergi müfettiş yardımcılarına ikinci sınav hakkı verilecek.

Maliye Bakanlığının, "Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. 

Buna göre, Kurul tarafından yapılan yeterlilik sınavlarında başarılı olamayan veya özürsüz olarak bu sınavlara girmeyen vergi müfettiş yardımcılarına, başarılı olamadıkları ya da özürsüz olarak girmedikleri sınavın sonuçlarının duyurulduğu tarihten itibaren en az bir yıl daha çalışmak ve bu dönemde performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartıyla, VDK'ca belirlenecek bir tarihte bir defaya mahsus olmak üzere ikinci sınav hakkı verilecek. 

Vergi müfettişi olarak atananlardan, yeterlilik sınavında başarılı olanlardan başarı sırasına göre en başarılı yüzde 5 dışında kalanlar ile ikinci yeterlilik sınavında veya mazeret sınavında başarılı olanların tamamı (A) Grup Başkanlıklarından birinde ihtiyaçlar gözetilerek görevlendirilecek. 

Vergi müfettiş yardımcılarından; yardımcılık döneminde yapılan performans değerlendirmesine göre başarısız olup yeterlilik sınavına girmeye hak kazanamayanlar, girdiği ilk yeterlilik sınavında başarılı olamayanlardan veya özürsüz olarak sınava girmeyenlerden, verilen bir yıllık ek süre içerisinde yapılan performans değerlendirmesine göre başarısız olup ikinci yeterlilik sınavına girmeye hak kazanamayanlar, ikinci defa girdiği yeterlilik sınavında da başarı gösteremeyenler ve özürsüz olarak ikinci defa yeterlilik sınavına girmeyenler, Bakanlık teşkilatında derecelerine uygun memur kadrolarına atanacak.

Mazeret sınavına girenler ile ikinci kez sınav hakkı verilenlerden başarılı olanlar, kıdem sıralamasında kendilerinden bir önce yapılan yeterlilik sınavında başarılı olanların sonuna, başarı sırasına göre yerleştirilecek.

AA

Okunma Sayısı: 1255
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı