"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muharrem Usta destek istedi: Trabzonspor'un dudak uçuklatan borcu açıklandı

28 Mayıs 2016, Cumartesi 20:49
Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta, "Bütçe disiplini için her birimiz kulübümüze olağanüstü destek vermediğimiz sürece buradan asla ve asla çıkamayacağız." dedi.

Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Konferans Salonu'nda yapılan Divan Başkanlık Kurulu toplantısına, kulüp başkanı Muharrem Usta, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yönetim kurulu üyeleri ile eski kulüp başkanlarından Özkan Sümer, İbrahim Hacıosmanoğlu, Salih Erdem ve üyeler katıldı. 

Sürmen, camiada herkesin gönlünden Trabzonspor'un şampiyon olmasının geçtiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Başkan Usta'nın seçimi kazanmasındaki en önemli sloganlardan biri olan 50. yılda şampiyonluk sözü, hepimizi heyecanlandırmaktadır. Ancak yönetimin seçimdeki şampiyonluk sözü nedeniyle, UEFA'nın finansal fair-play kuralları nedeniyle Trabzonspor hakkında verdiği kararın başarı sayıldığı ortamda, yönetim kurulunun kulübün gücünü aşan harcamalar yapmamasını öneriyoruz. Kulübün gücünü aşan harcamalar sonucu şampiyonluğun da gelmemesi halinde, dönüşü olmayan bir yola girmekten korkarız."

Sürmen'in konuşması sonrası Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, kulübün dernek ve bağlı şirketlerinin 30 Nisan 2016 tarihi itibariyle net borcunun 499 milyon 259 bin 59 lira olduğunu açıkladı.

Usta, eleştirileri yanıtladı

Kulüp başkanı Muharrem Usta ise sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Bütçe disiplini için her birimiz kulübümüze olağanüstü destek vermediğimiz sürece buradan asla ve asla çıkamayacağız." dedi.

Göreve geldikten sonra yaklaşık 240 milyon lira olan gideri azaltmaya çalıştıklarını ifade eden Usta, "Bizim atlayacağımız dereler var, bunları geçmek zorundayız. Bu derelerden biri UEFA'ya vereceğimiz hesap var. Nereye gittiğimizi mali genel kurulda zannediyorum daha iyi görmüş olacağız. Çok üzüntülü olduğumu camia adına söylemek istiyorum. İçinde bulunduğumuz durum vahim durumdur ama ben burada karamsarlık dağıtan bir başkan olarak duramam. Mutlaka buradan çıkacağız." diye konuştu. 

AA

Okunma Sayısı: 1877
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı