"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

NBŞ’nin gümrük vergisi neden sıfırlandı?

14 Nisan 2018, Cumartesi 00:43
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı açıklamada gıda denetimlerinin yeterli yapılamadığını, şeker fabrikalarının satılmasıyla da ülkenin sağlık açısından ciddî riskleri olan NBŞ ve yüksek yoğunluklu tatlandırıcılara mahkûm edileceğini vurguladı.

Nişasta bazlı şeker (NBŞ)ve yüksek yoğunluklu tatlandırıcı kullanımındaki piyasa payının yüzde 30’lara çıkmış olmasının, Türkiye’nin sağlık alanında yaşadığı en önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “İthal yoluyla yalnız ilâç sanayiinde kullanılmak üzere ülkemize getirilen yüksek yoğunluklu tatlandırıcıların gıda sanayiinde de kullanılıyor. 2016 yüzde 5 olan piyasa payı bugün yüzde 30’a çıktı. 1 Kg yüksek yoğunluklu tatlandırıcının kullanım değeri, 7 bin kilo şekere eşdeğerdir. Bu şekilde düşünüldüğünde ülkemizde şeker fabrikalarının satılmasının altında yurtdışı lobilerinin oluşturduğu baskının yatıyor olması görülebiliyor. 80 milyon nüfuslu Türkiye, NBŞ üreten, yüksek yoğunluklu tatlandırıcı üreten uluslar arası lobilerin iştahını kabartıyor ve hükümet de bu lobilere boyun eğiyor” diye konuştu.  

Ekonomi Servisi 

Okunma Sayısı: 2133
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı