"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

New York borsası yükseldi, Nasdaq rekor kırdı

27 Mayıs 2015, Çarşamba 23:36
New York Borsasında endeksler, günü Yunanistan'dan gelen olumlu açıklamaların ardından yükselişle tamamlarken, Nasdaq Teknoloji Endeksi rekor kırdı.

Dow Jones Endeksi 121,45 puan (yüzde 0,67) değer kazanarak 18.162,99 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 19,28 puan (yüzde 0,92) kazançla 2.123,48 puana yükseldi.

Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 73,84 puan (yüzde 1,47) artışla 5.106,59 puana ulaşarak, tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapandı. 

Dün son 3 haftanın en kötü performansını gösteren endekslerdeki artışta Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın kreditörlerle anlaşmanın yakın olduğuna yönelik açıklaması etkili oldu. 

Analistler, piyasaların yarın haftalık işsizlik maaşı başvurularını takip edeceğini ifade ederken, Cuma günü güncellenecek 1. çeyrek büyüme verisinin de endekslerin yönünde belirleyici rol oynayacağını kaydediyor. 

AA

Etiketler: borsa, rekor, nasdaq
Okunma Sayısı: 1352
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı