"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

New York borsası yükselişle kapandı

01 Aralık 2015, Salı 23:41
New York borsasında endeksler, aralık ayının ilk işlem gününü yükselişle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 171,51 puan (yüzde 0,97) artışla 17.891,43 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 22,08 puan (yüzde 1,06) primle 2.102,49 puana çıktı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 47,64 puan (yüzde 0,93) değer kazanarak 5.156,31 puana yükseldi. 

Endekslerin yönü üzerinde Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) perşembe günü tahvil alımını artırma kararı alacağına yönelik beklentiler etkili olurken, borsadaki işlem hacminin nispeten düşük kalması dikkati çekti. 

Diğer taraftan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ISM İmalat Sanayi Endeksi kasımda 48,6'ya gerileyerek yaklaşık 6,5 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Kasım ayı PMI İmalat Sanayi Endeksi ise 52,8 ile beklentilerin hafif üstünde açıklanırken, ekim ayı İnşaat Harcamaları da yüzde 1 artışla beklentileri geride bıraktı. 

Ayrıca,  ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bölgesel başkanlarından Charles Evans, bugünkü konuşmasında, "Yaklaşan kararımızla ilgili bazı tedirginlikler olduğunu kabul ediyorum. Ben, faizleri artırmaya başlamadan önce enflasyonun gerçekten yükseldiğinden daha emin olmak istiyorum" diyerek, 15-16 Aralık tarihlerinde yapılacak toplantıda faiz artışı için oy kullanmayacağının sinyalini verdi.

Analistler, piyasaların, yarın Fed Başkanı Janet Yellen'in yapacağı konuşmalara, perşembe ve cuma ise ECB'nin kararlarına ve ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanacağını ifade ediyor.

AA

Okunma Sayısı: 944
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı