"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

New York borsası yükselişle kapandı

16 Mart 2016, Çarşamba 23:24
New York borsası, ABD Merkez Bankasının (Fed) kararları sonrasında günü yükselişle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 74,51 puan (yüzde 0,43) artarak 17.326,04 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 11,29 puan (yüzde 0,56) artışla 2.027,22 puana yükseldi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 35,30 puan (yüzde 0,75) artışla 4.763,97 puan oldu.

Fed’in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) iki günlük mart toplantısının ardından faiz oranlarında değişikliğe gidilmediği bildirildi. 

Son dönemdeki olumsuz küresel ekonomik ve finansal gelişmeler nedeniyle faiz oranını değiştirmeyen Fed, bu yıla ilişkin faiz artış beklentisini de aşağı yönlü revize etti.

Fed kararlarının ardından, petrol fiyatları da yükselişe geçti. 

Borsanın kapandığı saatte, ABD'de Batı Teksas türü ham petrolünün varil fiyatı yüzde 6'ya yakın değer artışıyla 38,50 dolardan işlem görürken, Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da yüzde 4 artışla 40,30 dolarda seyrediyordu.

Ayrıca, kararlar öncesinde 1,1088 seviyesinde seyreden avro/dolar paritesi, borsanın kapandığı saatte 1,1225 seviyesine ulaştı. Dolar/TL paritesi ise karar öncesinde uluslararası piyasalarda 2,9134'den işlem görürken, borsanın kapandığı saatlerde 2.8676'ya geriledi.

AA

Etiketler: new york, borsa
Okunma Sayısı: 1124
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı