"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nisan ve Mayıs kur için kritik

17 Mart 2019, Pazar 20:00
TİM Genel Sekreteri Kerem Alkİn, nİsan ve mayıs aylarında kurda yenİ bir hareketlenme yaşanmazsa hazİrandan İtİbaren ülkenİn nefes almaya başlayacağını söyledİ.

Türkİye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, enflasyon ve kur hareketlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. “Nisan ve Mayıs kuru yönetmek için çok kritik iki ay. Açık ve net söylüyorum bu iki ayı kurda yeni bir hareketlenmeye sebep olmayacak bir dirayetle yönetirsek, hazirandan itibaren bu ülke nefes almaya başlar” diyen Alkin, seçimler bittikten sonra nisan ve mayısın döviz kurlarında yeni bir dalgalanmanın yaşanmamasına azamî önem gösterilmesi gereken iki ay olduğunu belirtti.

 

‘Kur’un enflasyona geçişi çok ağır’

“Enflasyondakİ yapışkanlıktan kurtulmaya başlayacağız. Çünkü kurun enflasyona geçişi çok ağır” şeklinde konuşan Alkin, her yüzde 10’luk kur artışının, yıllık enflasyonu 1.5-2 puan sıçrattığını belirterek, “Zaten zar zor enflasyonu 20’nin altına getirmeye çalışıyorsunuz. 20’nin üzerine çıktığımız andan itibaren piyasadaki bütün fiyatlandırma alışkanlıkları yine bozulmaya başlayacak. O nedenle fiyatlandırma alışkanlıklarının normalleşmesi için bizim bütün reel sektöre ekonomi aktörlerine enflasyondaki kalıcı inişin başladığını, psikolojik olarak da hissettirmemiz lâzım.” diye konuştu.

Etiketler: tim, enflasyon, kur
Okunma Sayısı: 2493
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı