"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nohut üreticisi de sıkıntıda

01 Şubat 2019, Cuma 22:24
CHP’li Ömer Fethi Gürer, Çamardı ilçesinde nohut üretimi yapılan köylerde üreticilerin sorunlarını dinledi.

Köylülerin tohumunu 10 TL’ye aldığı nohutu, tüccara 2 -2,5 TL’ye satamadığını belirten Gürer, “Yanlış tarım politikalarının tipik bir örneği Çamardı ilçemizin köylerinde yaşanıyor. Plansızlık üretimi doğrudan etkiliyor. Bir yıl önce üreticiye para kazandıran nohut bir yıl sonra değer bulmuyor. Geçen yıl 7 liraya kadar sattığı nohuta bu yıl tüccar maliyet altında dahi fiyat vermiyor. Çünkü pazar ithal nohuta döndü. Buna rağmen tüketici hâlâ pahalı nohut alıyor. İthal aracı vurgunu pazarı kontrol ediyor. Nohutta gümrük vergisinin sıfırlanması hem üreticiyi hem de tüketiciyi vurdu” dedi.

Ekonomi Servisi

Etiketler: nohut
Okunma Sayısı: 1338
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı