"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Norveç, Çin ile somon ihracatında anlaştı

18 Nisan 2015, Cumartesi 00:01
Çin, Norveç ile somon balığı ithali konusunda anlaşmaya vardı.

Norveç Balıkçılar Bakanı Elisabeth Aspaker, son aylarda Çin ile somon balığı ihracatına ilişkin oldukça yapıcı dialog içerisinde olduklarını söyleyerek, ''Şu an Çin ile memnuniyet verici bir anlaşma imzaladık.'' dedi. Bakan, yeni anlaşma ile Norveç'ten Çin'e somon balığı ihracatının devam edeceğini bildirdi. 

Çinli yetkililer, Norveç'ten, Çin'e ihraç edilen somon balıklarında ILA somon virüsü olup olmadığına ilişkin resmi sertifika istemiş, belgeler için Norveç'e 18 Nisan'a kadar süre tanımıştı. Çin, bir tür grip virüsü olan ILA somon virüsünün tehlikeli olduğunu iddia etmiş; ancak Norveç Çiftçi Güvenliği Yönetimi ise ILA somon virüsünün birçok çeşidinin olduğunu, Norveç somon balıklarında görülen virüsün ise herhangi bir tehlike içermediğini savunmuştu.

Etiketler: somon, norveç
Okunma Sayısı: 882
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı